Interim-Management

Legal-Partner biedt naast de invulling van permanente Legal-functies tevens Interim-oplossingen voor haar relaties op het vakgebied Legal. 

Bij de interim-oplossingen van de Legal functies gaat het doorgaans om:

  • Specialistische/tactisch/strategische functies
  • Projectmatige opdrachten
  • Vervangingsvragen aangaande juristen (zoals (Bedrijfs-)jurist, Advocaat, (Kandidaat-)notaris), die om welke reden dan ook zo snel mogelijk dienen te worden ingevuld door een interim professional
  • De interim-opdrachten hebben regelmatig een internationaal karakter
  • Afhankelijk van de behoefte van de opdrachtgever en de beschikbaarheid van de Interim- jurist, behelst de invulling door de Interim-jurist een inzet van meestal 3 tot 5 dagen per week, gedurende een periode van ongeveer 3 tot maximaal 18 maanden.

Legal-Partner werkt alleen samen met zelfstandige Interim-juristen (ZZP) die werkzaam zijn vanuit hun eigen bedrijf (eenmanszaak of besloten vennootschap). Zij beschikken over een bewezen track record als Legal Interim-Manager, -adviseur en/of -specialist.

Net als bij de permanente functies staat de kwaliteit van de procedure en het vinden van de meest geschikte kandidaten voorop. Bij functies die op interim-basis worden vervuld is het daarnaast van het grootste belang dat een kandidaat binnen zeer korte tijd aan de slag kan en meteen op het juiste niveau acteert.

Interim pool

Legal-Partner heeft in de loop van de jaren een zeer uitgebreid bestand opgebouwd van ervaren Interim-juristen. Deze personen kiezen allen bewust voor functies op interim-basis. Zij zijn allen door ons geïnterviewd en hun kwaliteiten zijn in kaart gebracht.

Legal-Partner analyseert snel de kern van de vraagstelling en de gewenste propositie bij de opdrachtgever. Indien gewenst wordt dit weergegeven in een bondig rapport. Een dergelijk rapport met de specifieke interim projectomschrijving kan dan vertrouwelijk worden gedeeld met enkele gekwalificeerde, beschikbare en op de opdracht passende interim juristen uit onze interim Pool. De meeste search, werving en selectietrajecten voor interim-oplossingen worden binnen enkele dagen tot een week afgerond.

Echter veelal wordt door de tijdsdruk een versnelde procedure in gang gezet. Doordat Legal-Partner kan putten uit haar up-to-date Interim Pool met uitstekend gekwalificeerde en doorgewinterde Interim-juristen zijn wij in staat binnen 24 uur een ijzersterke shortlist te genereren met direct beschikbare en naadloos op de opdracht passende kandidaten.

De interim-manager begint naast de werkzaamheden met het beschrijven van zijn of haar opdracht. Twee weken na aanvang is er een eerste evaluatie, waar de adviseur van Legal-Partner bij voorkeur aanwezig is.

Gedurende het interim-traject staat ter ondersteuning een adviseur van Legal-partner de Interim-jurist en de opdrachtgever bij. Deze adviseur houdt de voortgang en planning van het interim-traject en de verstandhouding en de relatie tussen de Legal Interim-Manager en de opdrachtgever in de gaten. Aan het einde van het interim-traject evalueert de adviseur tezamen met de opdrachtgever en de interim-jurist de inhoud en de kwaliteit van de geleverde interim-oplossing.