Deze vacature is reeds vervuld.

Manager Legal & Contract

 

Managerial, generalist, professional;

Regio: Utrecht

Voor onze opdrachtgever een dynamische dienstverlener in de sector techniek/engineering zijn wij op zoek naar een

Onze opdrachtgever heeft een royale historie en ervaring met het bieden van innovatieve oplossingen voor grote uitdagingen binnen onze infrastructuur en levert als zodanig een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan ons land en ver daarbuiten. Deze interessante engineering/project/consultancy onderneming met ruim 2.000 medewerkers bevindt zich momenteel in een interessante transitie fase en maakt onderdeel uit van een toonaangevende private equity firma.

Legal Nederland houdt kantoor in het midden van Nederland en wordt geleid door de Manager Legal & Contract,die rapporteert aan de Director Finance en leiding geeft aan 4 Contractmanagers, die actief zijn in de verschillende business units. Onze opdrachtgever zoekt een ervaren Legal Counsel met leidinggevende capaciteiten met business sense en ervaring in een technische engineering/project organisatie.

 

In deze positie fungeert u als adviseur en business partner van de directie en de business ten aanzien van alle juridische aspecten die zijn verbonden aan de onderneming en haar activiteiten. Hierbij zijn duidelijke raakvlakken met risk management en compliance.

Daarnaast zorgt u voor een gezond juridisch klimaat door het ontwikkelen en (op juiste wijze laten) toepassen van juridische modellen/standaarden. U geeft leiding aan claim- en contractmanagement en bent budgetverantwoordelijk voor de legal afdeling. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor actuele juridische kennisoverdracht en de organisatie van legal reviews binnen de business units en de onderneming. Tevens zorgt u voor een professioneel offerte, contract- en claimmanagement en conflictmanagement in en buiten rechte.

Profiel:

  • WO Nederlands Recht, aangevuld met relevante specialisaties en voldoende permanente opleiding;
  • Ervaring bij een grotere vergelijkbare onderneming en eventueel bij een gerenommeerd advocatenkantoor (proceservaring is een pre);
  • Ruime ervaring met contractenrecht, claims, compliance en risk management;
  • Kennis van integrale bedrijfsvoering van high risk tenders/opdrachten en de juridische consequenties;
  • Competenties:integer, flexibele instelling, business sense, scherp analytisch vermogen, mensenkennis en flair om binnen alle lagen van de organisatie als business partner te kunnen functioneren;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Propositie:

  • Een veelzijdige, interessante, leidinggevende functie als ervaren Legal Counsel en ‘meewerkend voorman’ in een professioneel legal team;
  • Mooie vervolgstap binnen een gerenommeerde technische dienstverlener met maatschappelijk impact;
  • Uitstekende ontwikkeling- en loopbaanmogelijkheden;
  • Aantrekkelijk salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder auto van de zaak.

Geïnteresseerd?

We ontvangen graag uw motivatie met CV. Voor meer informatie bent u uitgenodigd contact op te nemen met Mr. H.B.H. Bosma (Herman).

Ik ontvang graag uw sollicitatie