Deze vacature is reeds vervuld.

Interessante nieuwe functie bij het  topklinisch ziekenhuis, regio Zuid-Holland

Ben jij betrokken, resultaatgericht en vastberaden in het oplossen van juridische vraagstukken? Wil jij onze juridisch adviseur arbeidsrecht en HR-sparringpartner zijn? Heb jij hart voor de zorg en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Solliciteer en reken op een warm welkom als onze nieuwe jurist arbeidsrecht!

Jurist Arbeidsrecht 

Hoe ziet je werk eruit?

Als jurist arbeidsrecht binnen het ziekenhuis ondersteun en adviseer je je HR-collega’s, het managementteam en de directie op het gebied van arbeidsrechtelijke vraagstukken, contracten en overeenkomsten. Je bent analytisch sterk en in staat complexe juridische vraagstukken te vertalen naar overtuigende oplossingen en adviezen. Tevens borg je de juridische kwaliteit van onze CAO-gerelateerde thema’s.

Voor het opstellen van een goed beleidsstuk draai jij je hand niet om en je bemiddelt transparant en met vertrouwen in arbeidsgeschillen om zo de volwassen arbeidsrelatie te versterken. Als arbeidsjurist draag jij immers bij aan het verstevigen van het HR-fundament op weg naar excellent werkgeverschap. Dat doe je deels door middel van jouw kritische blik op bestaande beleidsdocumenten. Daarnaast heb je een duidelijke visie op de wijze waarop je de ontwikkelingen vertaalt naar wet- en regelgeving. Je werkt nauw samen met je naaste collega’s, de bedrijfs- en gezondheidsjuristen en de beleidsmedewerkers. Je volgt beleidsontwikkelingen en nieuwe wet- en regelgeving op de voet en implementeert deze.

Casuïstiek waar je mee te maken krijgt is onder andere de impact van de CAO Ziekenhuizen. Ook kun je denken aan het uitwerken van interessante en vernieuwende arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken en ben je nauw betrokken bij het opstellen van een sociaal plan voor het ziekenhuis. 

Waar kom je werken?

Het juridisch team – waaronder de functie hiërarchisch valt – bestaat uit 2 juristen bedrijfs- en gezondheidsrecht, waarvan één tevens hoofd van de afdeling is. Met jouw komst wordt dit team aangevuld met ook een arbeidsjurist. Vanuit de inhoud van je functie zul je veelal schakelen met de collega’s van HR. De functionele aansturing vindt dan ook plaats vanuit HR. De afdeling HR kent 5 expertiseteams; Advies, Services, Beleid & Controle, Werk & Inzetbaarheid en Recruitment & Flexbureau. Deze enthousiaste teams staan klaar om jou welkom te heten!

Het ziekenhuis biedt topklinische, topreferente en basiszorg aan inwoners van van de regio, een verzorgingsgebied van bijna 300.000 inwoners.

Patiëntvriendelijkheid staat bij ons steeds voorop. We staan voor zorgzaamheid, innovatie en samenwerking. Medewerkers en patiënten voelen zich bij ons thuis. We leveren topkwaliteit op medisch en verpleegkundig terrein en zijn continu bezig onze zorg te innoveren. In ons ziekenhuis werken ruim 3.500 medewerkers, waarvan 1.500 verpleegkundigen en ruim 320 medisch specialisten. Het ziekenhuis is een erkend topklinisch opleidingsziekenhuis voor 25 specialismen. We leiden continu toekomstige artsen en verpleegkundigen op.

Dit verwachten we van jou

 • Je hebt een afgeronde opleiding Nederlands Recht (WO) met als specialisatie arbeidsrecht.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van arbeidsrecht, bij voorkeur binnen een zorgomgeving of binnen de advocatuur. Ervaring met de CAO Ziekenhuizen is een pré.
 • Je bent een uitstekende en zelfstandig werkende juridische professional die goed prioriteiten weet te stellen en initiatief toont.
 • Je bent communicatief sterk en weet je adviezen helder en correct over te brengen. Ook ben je organisatiesensitief en klantgericht.
 • Naast het feit dat je van aanpakken weet, ben je betrouwbaar, een fijne collega en beschik je over een gezonde dosis humor.

Hier kun je op rekenen

 • Een dienstverband van 24-28 uur per week; werkdagen in overleg.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen. Op basis van ervaring word je ingeschaald in FWG 65, met een salaris van € 3.664,- tot € 5.504,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur).
 • Een jaarcontract bij werkgever het ziekenhuis. Bij wederzijdse tevredenheid is er uitzicht op een vast contract.
 • Jouw eigen online Academie, zodat je kunt investeren in jouw loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.
 • Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Naast 8,33% vakantietoeslag ontvang je ook nog eens 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Het Ziekenhuis is goed bereikbaar.

Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Ziekenhuizen hebben we interessante extra’s te bieden. Met het platform Beweegt ondersteunen we je vitaliteit, loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. En voor maar € 8,- per maand sport je onbeperkt in onze eigen fitnessruimte, inclusief lesjes. Daarnaast krijg je via CultuurWerkt! aantrekkelijke kortingen op voorstellingen en tentoonstellingen door het hele land.

 

Status procedure: vacature vervuld

Meer weten of solliciteren?

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Herman Bosma van Legal-Partner via 070-3606990 of 06-53729045.

We ontvangen graag je sollicitatie per e-mail hbosma@legal-partner.nl

De sollicitatiegesprekken zullen online plaatsvinden. 

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 

Legal Partner ondersteunt het topklinisch ziekenhuis pro bono bij de werving voor de functie van jurist arbeidsrecht. Dit betekent dat kandidaten voor deze functie door Herman Bosma van Legal Partner kunnen worden benaderd.

In deze tijden waarin wij elkaar helpen en zorgen voor elkaar waarderen wij deze ondersteuning en inzet.

tags: jurist arbeidsrecht, arbeidsjurist, advocaat, parttime, part-time, zorg

Ik ontvang graag uw sollicitatie