This vacancy already has been filled.

Onze opdrachtgever is een Nederlandse organisatie actief op gebied van nationaal en internationaal onderwijs. Van primair en voortgezet onderwijs tot en met mbo, hbo en universitair onderwijs.

De organisatie bevindt zich qua organisatie en dienstverlening in verdergaande ontwikkeling, verandering en professionalisering. In verband hiermee is de behoefte ontstaan voor een  enthousiaste

Jurist bestuursrecht

Allround, brede interesse; locatie: Den Haag

Wat ga je doen? 

Als jurist bestuursrecht word je onderdeel van een team van 12 medewerkers bestaande uit juristen, inkopers en facilitair medewerkers. Je vervult een brede en veelzijdige functie, waarbij je binnen jouw expertisegebied fungeert als sleutelfiguur tussen Juridische Zaken en de rest van de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor allerhande vraagstukken op het gebied van bestuursrecht. Je zult je daarbij onder andere focussen op subsidierecht. Je bent een sparringpartner voor de business, je ondersteunt de collega’s bij de juridische kaders en implicaties van hun dagelijkse werkzaamheden. Daarbij draag je zorg voor het minimaliseren van juridische risico’s en ben je tevens verantwoordelijk voor het handhaven van de juiste juridische planning hiervan. 

 • Je adviseert de organisatie op het gebied van bestuursrecht en onder andere het subsidierecht.
 • Je bereidt inhoudelijk en procedureel  bezwaarschriften en klachten voor en je behandelt deze.
 • Je signaleert en implementeert relevante wet- en regelgeving.
 • Je geeft de organisatie voorlichting over wettelijke en bestuursrechtelijke kaders.
 • Je adviseert op governance niveau en je schetst de kaders hiervoor.

Wat neem je mee?

Je bent een betrokken jurist met een hands-on-mentaliteit en je advisering kenmerkt zich door het geven van praktische adviezen. Jouw analytisch vermogen is sterk ontwikkeld. Je hebt affiniteit met de (internationale) onderwijsbranche. 

 • Je hebt een afgeronde opleiding HBO/WO-Rechten met afstudeerrichting Bestuursrecht of andere relevante richting.
 • Je hebt enige of ruimere (vanaf circa 1 jaar) werkervaring met bestuursrecht, ervaring met subsidierecht is een pre.
 • Je bent communicatief vaardig en je weet juridische materie goed, helder en toegankelijk te vertalen naar praktisch uitvoerbare oplossingen.
 • Werkervaring in de non-profit en/of overheidssector is een pre.
 • Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal is uitstekend en in de Engelse taal goed.

Voor deze functie zijn de volgende competenties essentieel: analyseren en oordeelsvorming, resultaatgerichtheid, contactvaardigheid, klantgerichtheid en omgevingsbewustzijn.

Wat bieden we jou?

 • De Organisatie heeft een fijne werksfeer met veel ruimte en faciliteiten om je persoonlijk te ontwikkelen, bijvoorbeeld door training, opleiding en coaching.
 • Je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt. Tijdens de coronacrisis hebben we onze regels en faciliteiten tijdelijk aangepast om het werken voor onze medewerkers zo prettig mogelijk te maken.
 • Je ontvangt een marktconform salaris (schaal 10 van de CAO). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
 • De Organisatie heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime vakantieregeling..
 • Je kunt arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen, zodat deze aansluiten op je eigen specifieke wensen en behoeften. Hierdoor betaal je minder belasting.
 • Je krijgt een dienstverband van 24 tot 32 uur per week voor de duur van een jaar.
 • Bij goed functioneren en bij goede bedrijfseconomische omstandigheden wordt het dienstverband daarna verlengd met een jaar. Het is onze intentie om het dienstverband na dit tweede jaar voor onbepaalde tijd te verlengen.

 

Een  online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek.

 

Heb je interesse?

Status procedure: succesvol vervuld

 

We ontvangen je sollicitatie graag per email, hbosma@legal-partner.nl

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Herman Bosma van Legal-Partner via 06-53729045. Ik vertel je er graag meer over.

Tags: bestuursrecht, jurist, junior, medior, parttime, internationaal, onderwijs, subsidierecht, beroepszaken, bezwaarschriften, bezwaarprocedures, Randstad, Zuid-Holland

I would like to receive your application