This vacancy already has been filled.

Onze opdrachtgever, een gerenommeerd ziekenhuis biedt topklinische, topreferente en basiszorg aan inwoners van een omvangrijk verzorgingsgebied.

Patiëntvriendelijkheid staat steeds voorop. Het ziekenhuis staat voor zorgzaamheid, innovatie en samenwerking. Medewerkers en patiënten voelen zich thuis. Het ziekenhuis levert topkwaliteit op medisch en verpleegkundig terrein en is continu bezig haar zorg te innoveren. In het ziekenhuis werken ruim 3.000 medewerkers, waarvan circa 1.500 verpleegkundigen en ruim 300 medisch specialisten. Het ziekenhuis is een erkend topklinisch opleidingsziekenhuis voor ruim 20 specialismen. Ze leiden continu toekomstige artsen en verpleegkundigen op.

Momenteel bestaat de vacature voor een enthousiast en gepassioneerd

Functionaris Gegevensbescherming

AVG, privacy

Hoe ziet je werk eruit?

Je wordt de onafhankelijke toezichthouder op het gebied van privacy. Jouw aandachtsgebied is toezicht houden op de toepassing en naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je geeft advies, doet aanbevelingen tot verbetering, je ondersteunt bij werkzaamheden op privacy gebied (zoals goedkeuren DPIA’s en verwerkersovereenkomsten) en je bent het aanspreekpunt voor de organisatie m.b.t. de AVG. Naast bovenstaande verantwoordelijkheden ben je vertegenwoordiger en contactpersoon voor de Autoriteit Persoonsgegevens. Je verzorgt tijdige en accurate melding van incidenten en wikkelt deze volgens de wettelijke norm af.

Het ziekenhuis heeft te maken met bijzondere persoonsgegevens, zoals op het gebied van zorg, en wetenschappelijk onderzoek. Als Functionaris Gegevensbescherming heb je naast de AVG ook te maken met andere wet- en regelgeving. Het is dan ook belangrijk dat je continu juridische en technisch-wetenschappelijke ontwikkelingen op jouw vakgebied bestudeert, om deze vervolgens te beoordelen op consequenties en mogelijkheden voor het ziekenhuis. Je weet deze ontwikkelingen vervolgens te vertalen naar beleid. Je bent adviseur en sparringpartner van het management, de medische professionals en de directie.

Je borgt de kwaliteit en deskundigheid met betrekking tot alles rondom privacy binnen het ziekenhuis. Je informeert tijdig en volledig betrokkenen op alle niveaus. Je instrueert en bent in staat bewustwording te creëren ten aanzien van het belang van privacy.

De Functionaris Gegevensbescherming schakelt op verschillende niveaus en weet daarin de juiste toon te vinden. Je werkt samen binnen het team Informatiebeveiliging & Privacy (IB&P) met de Information Security Officer (ISO), de Privacy Officer (PO) en de juristen van het ziekenhuis. Je neemt deel aan het FG netwerk van de NVZ en de Regionale Privacy Commissie.

Dit verwachten we van jou

 • Academisch werk- en denkniveau; een relevante afgeronde opleiding tot FG, tot informatiespecialiast, bedrijfskundige en/ of jurist
 • Ben je in het bezit van een CIPP/E certificaat is een pre, zo niet dan faciliteert het ziekenhuis jou om deze opleiding te volgen;
 • Kennis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de NEN 7510, -12 en -13, ISO 27001 / 27002 en de wetten WGBO, WMO, Wkkgz strekt tot aanbeveling;
 • Werkervaring als FG, Privacy Officer is een sterke pre;
 • Kennis van de zorg en zorgprocessen is een pre, tenminste sterke affiniteit hiermee;
 • Ervaring met inrichten, optimaliseren en uitvoeren van een (management)proces voor privacy; uitvoeren van risicoanalyses; projectmanagementmethodieken en ziet hierop toe t.a.v. de AVG;
 • In staat om wetgeving te vertalen naar de dagelijkse zorgpraktijk.
 • Je hebt kennis van continu verbeteren met Lean of de nieuwsgierigheid je dit eigen te maken;
 • De functie staat ook open voor een jurist, bedrijfs-/organisatiekundige die ervaring en tenminste sterke affiniteit heeft met AVG en Privacy.

Hier kun je op rekenen

 • Een dienstverband fulltime/parttime; werkdagen in overleg.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen. Op basis van ervaring word je ingeschaald in FWG 65/70.
 • Jouw eigen online Ontwikkel Academie, zodat je kunt investeren in jouw loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.
 • Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Naast 8,33% vakantietoeslag ontvang je ook nog eens 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Het ziekenhuis is goed bereikbaar. Je ov-kosten worden tot 50% vergoed en je kunt voordelig een (elektrische) fiets aanschaffen. 

Meer weten of solliciteren?

Status procedure: succesvol vervuld

 

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Herman Bosma van Legal-Partner via 06-53729045.

We ontvangen je sollicitatie graag per email, hbosma@legal-partner.nl

Een aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag en een ontwikkelassessment maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Tags: avg, specialist, privacy officer, privacy jurist, fg, nen, randstad, jurist, gdpr

I would like to receive your application