This vacancy already has been filled.

Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. Van primair en voortgezet onderwijs tot mbo, hoger onderwijs en onderzoek, en volwasseneneducatie.

Met haar nationale en internationale partners, en in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Europese Commissie, bouwt Nuffic mee aan een vreedzame en welvarende wereld, voor iedereen.

De ambitie is dat alle leerlingen en studenten internationale competenties kunnen opdoen, in het buitenland of in eigen land. De veranderingen in de wereld als gevolg van globalisering, maar ook van digitalisering, vragen grote veranderingen in het onderwijs.

Nuffic bevindt zich qua organisatie en dienstverlening in verdergaande ontwikkeling, verandering en professionalisering. In verband hiermee is de behoefte ontstaan voor een  enthousiaste

Jurist bestuursrecht

Allround, brede interesse; locatie: Den Haag

Wat ga je doen? 

Als jurist bestuursrecht word je onderdeel van een team van 12 medewerkers bestaande uit juristen, inkopers en facilitair medewerkers. Je vervult een brede en veelzijdige functie, waarbij je binnen jouw expertisegebied fungeert als sleutelfiguur tussen Juridische Zaken en de rest van de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor allerhande vraagstukken op het gebied van bestuursrecht. Je zult je daarbij onder andere focussen op subsidierecht. Je bent een sparringpartner voor de business, je ondersteunt de collega’s bij de juridische kaders en implicaties van hun dagelijkse werkzaamheden. Daarbij draag je zorg voor het minimaliseren van juridische risico’s en ben je tevens verantwoordelijk voor het handhaven van de juiste juridische planning hiervan. 

 • Je adviseert de organisatie op het gebied van bestuursrecht en onder andere het subsidierecht.
 • Je bereidt inhoudelijk en procedureel  bezwaarschriften en klachten voor en je behandelt deze.
 • Je signaleert en implementeert relevante wet- en regelgeving.
 • Je geeft de organisatie voorlichting over wettelijke en bestuursrechtelijke kaders.
 • Je adviseert op governance niveau en je schetst de kaders hiervoor.

Wat neem je mee?

Je bent een betrokken jurist met een hands-on-mentaliteit en je advisering kenmerkt zich door het geven van praktische adviezen. Jouw analytisch vermogen is sterk ontwikkeld. Je hebt affiniteit met de (internationale) onderwijsbranche. 

 • Je hebt een afgeronde opleiding HBO/WO-Rechten met afstudeerrichting Bestuursrecht of andere relevante richting.
 • Je hebt enige of ruimere (vanaf circa 1 jaar) werkervaring met bestuursrecht, ervaring met subsidierecht is een pre.
 • Je bent communicatief vaardig en je weet juridische materie goed, helder en toegankelijk te vertalen naar praktisch uitvoerbare oplossingen.
 • Werkervaring in de non-profit en/of overheidssector is een pre.
 • Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal is uitstekend en in de Engelse taal goed.

Voor deze functie zijn de volgende competenties essentieel: analyseren en oordeelsvorming, resultaatgerichtheid, contactvaardigheid, klantgerichtheid en omgevingsbewustzijn.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring. 

Wat bieden we jou?

 • Nuffic heeft een fijne werksfeer met veel ruimte en faciliteiten om je persoonlijk te ontwikkelen, bijvoorbeeld door training, opleiding en coaching.
 • Je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt. Tijdens de coronacrisis hebben we onze regels en faciliteiten tijdelijk aangepast om het werken voor onze medewerkers zo prettig mogelijk te maken.
 • Je ontvangt een salaris tot € 4.474,- bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Nuffic heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en meer dan 6 weken vakantie per jaar.
 • Je kunt arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen, zodat deze aansluiten op je eigen specifieke wensen en behoeften. Hierdoor betaal je minder belasting.
 • Je krijgt een dienstverband van 24 tot 32 uur per week voor de duur van een jaar.
 • Bij goed functioneren en bij goede bedrijfseconomische omstandigheden wordt het dienstverband daarna verlengd met een jaar. Het is onze intentie om het dienstverband na dit tweede jaar voor onbepaalde tijd te verlengen.

 

Een  online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek.

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure. 

Nuffic | Team Juridische Zaken, Inkoop en Facilitair Management

Het team JZIFM is een van de 4 teams binnen het onderdeel Bedrijfsvoering van Nuffic. Bedrijfsvoering werkt nauw samen met, en voor, alle interne stakeholders en is 'partner in business' op het gebied van communicatie (user experience), control, facilitaire diensten, financiën, ICT, inkoop, hr management en juridische zaken.
Het team JZIFM bestaat uit 12 medewerkers: juristen, inkopers, facilitair medewerkers en een teamleider. De juristen hebben ieder een eigen expertisegebied. Zij adviseren de organisatie bij juridische vraagstukken rondom bestuursrecht, privacywetgeving, contractenrecht, aanbestedingsrecht en governance. De inkopers begeleiden zelfstandig (Europese) aanbestedingen en andere inkooptrajecten. Zij regisseren het inkoopproces en adviseren de organisatie over inkopen, aanbesteden en contractmanagement. De facilitaire medewerkers voeren regie op facilitaire diensten die uitbesteed zijn, zoals schoonmaak, beveiliging en receptie. Ook organiseren zij klein en groot onderhoud aan het pand aan de Kortenaerkade 11 in Den Haag en werkt het team aan verduurzaming van het pand. Dit is een Rijksmonument.

Heb je interesse?

Status procedure: succesvol vervuld

 

We ontvangen je sollicitatie graag per email, hbosma@legal-partner.nl

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Herman Bosma van Legal-Partner via 06-53729045. Ik vertel je er graag meer over.

Tags: bestuursrecht, jurist, junior, medior, parttime, internationaal, onderwijs, subsidierecht, beroepszaken, bezwaarschriften, bezwaarprocedures, Den Haag, Zuid-Holland

I would like to receive your application