This vacancy already has been filled.

draag jij als energierijk HR Consultant bij aan de energietransitie bij Alliander!

Onze opdrachtgever Alliander, is een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelt én beheert Alliander het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. Alliander is dan ook blij dat ze kan rekenen op de kennis en kunde van haar 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren ze technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Alliander gelooft in een inclusieve en diverse organisatie, waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans krijgt. Dus wat je verhaal ook is, je bent van harte welkom.

Voor Alliander zijn wij momenteel op zoek naar energierijke kandidaten voor de functie van 

HR Consultant

Pragmatisch, strategisch, consultancy

Jij bent een ondernemende HR consultant met een hands on mentaliteit. Je hebt ervaring in het HR domein en weet wat er nodig is om strategische verandering te realiseren! Daarnaast doorzie jij snel wat er nodig is om samen van de huidige naar de gewenste situatie te komen. Herken jij jezelf in dit profiel, check dan deze vacature.

Jouw energie

Als HR Consultant realiseer je structurele oplossingen en implementaties van HR vraagstukken in de business of vanuit een HR expertise gebied. Je bent in staat om sturing te geven aan multidisciplinaire teams en streeft naar optimalisatie van de waarde die met jouw product gerealiseerd kan worden. Je bent goed in stakeholdermanagement en fungeert als sparringpartner van MT leden, HRBP en HR experts.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen;

  • Realisatie van geoptimaliseerde en geüniformeerde HR producten en processen.
  • Invulling kunnen geven aan de rol van Product Owner voor o.a. thema’s zoals Werven, Opleiden en Behouden, Strategische Personeel Planning (SPP), Alliander breed leasebeleid, Herinrichting functiehuis, hybride werken en duurzame inzetbaarheid.

Jouw arbeidsvoorwaarden
Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek): Een salaris tot € 5.884,- (schaal 10) per maand. Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen, is er een eindejaarsuitkering van 5,94%, een uitstekende pensioenregeling en de mogelijkheid om flexibel te werken. Alliander heeft alle mogelijkheden op een rij gezet op www.werkenbijalliander.com/jouw-arbeidsvoorwaarden.

Jouw achtergrond

Met jouw energie blink je uit als HR Consultant. Je bent resultaatgericht voor je eigen werkgebied, maar werkt altijd volgens de principes van  1Alliander. Je bent organisatiesensitief en je communicatiestijl sluit aan bij de gesprekspartner. Je overtuigt op basis van meer dan inhoud, hebt een proactieve rol richting klant, kunt de diverse belangen goed inschatten en bent in staat om de verwachtingen van de opdrachtgever goed te managen. Verder ben je een onafhankelijke, gelijkwaardige gesprekpartner vanuit het expertisegebied.

Ook ben je de persoon met:

  • een afgeronde wo opleiding in een relevant vakgebied bijvoorbeeld HRM/Veranderkunde/Organisatiekunde/Bedrijfskunde aangevuld met 5 - 10 jaar werkervaring in soortgelijke functie;     
  • ruime gespecialiseerde vakkennis en ruime ervaring op het gebied van veranderkunde/organisatiekunde en bedrijfskunde, leiderschap, teamontwikkeling en duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.
  • Kennis van CAO en Sociaal Plan, Sociale wetgeving met betrekking tot verzuim en Arbo en arbeidswetgeving is een pre;
  • goede kennis van HR instrumenten toegepast binnen Alliander tbv organisatieontwikkeling en curricula;   
  • Kennis en ervaring met HR-analytics en data analyse  
  • Ervaring met agile werken (lean, scrum, e.d.) is een pre

Je bent dé consultant die snapt wat er nodig is voor het succesvol implementeren en borgen van veranderingen in de diverse waardeketens van Alliander. Jij kent de doelgroepen voor veranderingen in de organisatie, spreekt hun taal en krijgt ze in beweging. Je houdt overzicht, bent resultaatgericht en kunt goed samenwerken in en over de ketens heen.

Jouw actie 

Alliander heeft ruimte voor jouw energie! Heb je interesse in deze functie, mail dan jouw cv en motivatie naar HRM-Partner tav Herman Bosma, e-mail: hbosma@hrm-partner.nl 
Wil je meer weten over deze vacature neem dan contact op met Herman Bosma via 06-53729045, hij vertelt jou er graag meer over.

Alliander heeft deze functie exclusief bij HRM-Partner uitgezet en kiest er daarmee dan ook voor om niet rechtstreeks door kandidaten en/of andere bureaus te worden benaderd.

Tags: consultant, strategie, strategy, project, agile, hr analytics, organisatieadviseur, data, lean, scrum, consultancy, hrm, Bachelor, Master, HBO+, WO, human resources, human capital, change, Arnhem, Utrecht, Nijmegen, Apeldoorn, Gelderland, flexibel werken, duurzaamheid, sustainability, energy

I would like to receive your application